Dla wszystkich, którzy uwielbiają grillowanie, Sokołów ma wiele wyśmienitych propozycji z linii Grill House – mięsa w marynacie, kiełbasy, kaszanki, kruche i soczyste steki. Jak co roku, firma przygotowała również nowości – Karkówkę w marynacie miodowo-musztardowej oraz Karkówkę w marynacie myśliwskiej, obie z linii Gzella Borowy Grill.

Tegoroczne grillowanie będzie miało bardziej kameralny charakter, jednak z pewnością nie zabraknie okazji, by przygotować smakowite dania z rusztu. W przydomowych ogródkach czy na działkach można urządzić prawdziwą, grillową ucztę. Warto też pamiętać, że pyszne dania mięsne przyrządzimy na grillu elektrycznym, a nawet na patelni. Doskonale sprawdzą się podczas wspólnych domowych śniadań, obiadów czy kolacji.

Na wszystkie te okazje, Sokołów poleca swoje grillowe produkty. Szeroki wybór zaspokoi oczekiwania wszystkich poszukujących różnorodności i ciekawych smaków. Nowe propozycje pojawiły się w asortymencie mięs w marynacie. Są one wygodne i proste w przygotowaniu, a odpowiednia kompozycja przypraw i dodatków zapewnia im wyśmienity smak. Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej z linii Gzella Borowy Grill to soczyste mięso w oryginalnej kompozycji musztard: sarepskiej, francuskiej i rosyjskiej z nutami miodu. Takie zestawienie zapewnia idealną równowagę między oczekiwaną pikanterią a słodkością. Zamarynowane w ten sposób mięso, nabiera dodatkowych wartości smakowych podczas grillowania, gdy aromaty wędzenia uwypuklają jego kulinarne walory. Wytrawną propozycją, stworzoną z myślą o koneserach ziołowych nut rodem z Borów Tucholskich jest Karkówka w marynacie myśliwskiej z linii Gzella Borowy Grill. Wyraźnie wyczuwalne aromaty lokalnych ziół, w połączeniu z nutami papryki oraz pieczarek, podkreślają szlachecki charakter karkówki wieprzowej oraz masarskich tradycji regionu. W asortymencie Sokołowa znaleźć można również wiele innych propozycji mięs w marynatach (karkówka, boczek), a także wysokiej jakości steki. A dla wielbicieli oryginalnych kompozycji z kuchni świata, doskonałym pomysłem na danie z rusztu będą Roladki meksykańskie z linii Sokołów Grill House – ręcznie formowane, z mięsa wieprzowego i drobiowego. Oryginalny, meksykański smak i aromat zapewnia im specjalna mieszanka ziół i przypraw, w której znajdziemy m.in. kolorową paprykę, lubczyk i natkę pietruszki.

Dla wielu osób podstawowym produktem na grilla są kiełbasy i kiełbaski. W asortymencie Sokołów nie braknie oczywiście tak lubianych klasyków, jak Kiełbasa brocka i Kiełbasa śląska, które swą popularność zawdzięczają specjalnie dobranemu zestawowi przypraw i przyjemnie chrupiącej po przypieczeniu skórce. Kolejną propozycją jest wyjątkowo krucha Kiełbasa piastowska z szynki, bez osłonek, co znacznie ułatwia przygotowanie posiłku poprzez skrócenie czasu grillowania. Ci, którzy lubią lekko pikantny smak, mogą sięgnąć po Kiełbaski bałkańskie – cienkie kiełbaski wieprzowe, doprawione kminkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i czosnkiem.

Na grillu doskonale sprawdza się też kaszanka. W linii Sokołów Grill House dostępna jest Kaszanka grillowa z boczkiem – odpowiednio pikantna i wyrazista. Dodatki chrupiącego boczku oraz podsmażonej cebulki wzmacniają smak produktu oraz podkreślają jego charakter. Ta kaszanka świetnie komponuje się z sosem musztardowym czy sałatką.