W warszawskim showroomie PEKA na al. Witosa 31 odbyły się pierwsze warsztaty, dotyczące zasad tworzenia ergonomicznej i komfortowej kuchni. Podczas spotkania uczestnicy, wraz z prowadzącą Anitą Łopatką, Menadżer ds. Marketingu PEKA, zastanawiali się nad rozwiązaniem codziennych problemów podczas prac w kuchni. Spotkanie było szansą na uzyskanie cennej wiedzy na temat rozwiązań i systemów dostępnych w ofercie marki, ale również okazją do przetestowania i przyjrzenia się najpopularniejszym rozwiązaniom marki PEKA. Kolejne warsztaty już 22 czerwca o godz. 14.00.

Ile czasu spędzamy w kuchni?

W naszych kuchniach przebywamy średnio 10 godzin tygodniowo. Warto się zastanowić, jak często podczas codziennej krzątaniny schylamy się w najgłębsze zakamarki szafki, żeby wyciągnąć potrzebne naczynie lub szukamy akcesoriów, wertując po kolei każdą szufladę. Misją firmy PEKA jest maksymalne ograniczenie tego czasu, poprzez zaproponowanie ergonomicznych rozwiązań, które uczynią kuchnię jak najbardziej funkcjonalną. Podczas warsztatów uczestnicy mogli dowiedzieć się jak można rozwiązywać problemy w kuchni oraz  optymalnie aranżować konkretne przestrzenie szafek. Na spotkaniu była też przedstawicielka firmy TG Home, Ewa Nowak, która powiedziała kilka słów o przechowywaniu żywności w pojemnikach, wskazując, że właściwa segregacja to nie tylko estetyka i porządek w szafkach, ale także ułatwienie podczas gotowania i szybsze sprzątanie po zakończonych czynnościach w kuchni.

Hity PEKA – na wyciągnięcie ręki!

Showroom PEKA na Al. Witosa to wyjątkowe miejsce, gdzie można osobiście przyjrzeć się bliżej systemom spośród całej oferty PEKA oraz przetestować dane rozwiązanie. Podczas warsztatów uczestnikom zostały zaprezentowanie flagowe produkty PEKA. W prezentacji pojawiło się niezawodne cargo –  DISPENSA, którego mocną stroną jest mobilność koszyków, a także ich cienkie krawędzie, dzięki czemu przestrzeń na umieszczanie produktów zostaje maksymalnie wykorzystana. Kolejnym klasykiem był też system TANDEM. Cargo najlepiej sprawdzi się, gdy umieszczone jest w bliskości z lodówką. Ten duet sprawia, że zapasy pozostają w jednym miejscu, co nie tylko ułatwia wyszukanie produktu podczas gotowania, ale także usprawnia proces aranżowania żywności, gdy przychodzimy do domu z zakupami. Oprócz tych popularnych rozwiązań, na warsztatach uczestnicy mieli szanse poznać alternatywne propozycje oraz mniej znane zastosowania systemów. Półki EXTENDO, które również z powodzeniem zastępują TANDEM, mogą być interesującą opcją jako półka pod ekspres do kawy i na przechowywanie niezbędnych akcesoriów. Inną kwestią poruszaną podczas spotkania było przechowywanie środków czystości. Tutaj, niezawodnym rozwiązaniem jest system SNELLO, który dostępny jest już w wymiarze 15 cm, co umożliwia zastosowanie go na mniejszej przestrzeni.

PEKA zaprasza na cykl warsztatów, w których można dowiedzieć się o tym jak zorganizować kuchnię w sposób funkcjonalny oraz w jaki sposób zaadaptować ergonomiczne rozwiązania w przestrzeni kuchennej.

Najbliższe warsztaty odbędą się w formie stacjonarnej już 22 czerwca (środa) o godz. 14.00.  Zapisy odbywają się przez kontakt mailowy na: marketing@peka.pl

Do udziału zapraszamy architektów, projektantów oraz miłośników dobrze zorganizowanej kuchni!