KRÓL WIELKANOCNYCH PRZEPISÓW: MAK

Mak to jeden z głównych składników świątecznych ciast. Przepisów z jego wykorzystaniem jest bardzo dużo – począwszy od makowców na drożdżowym lub kruchym cieście, przez rozmaite odmiany seromaków, aż po babki i drożdżowe bułeczki. Ilość maku w wypiekach jest kwestią indywidualnego gustu – dodatek ten może dominować lub być tylko delikatnym akcentem.

MAK MIELONY BackMit po zalaniu gorącym mlekiem jest od razu gotowy do użycia, co ułatwia szybkie, samodzielne przygotowanie masy makowej do wypieków. Wystarczy dodać miód, rodzynki i orzechy, by cieszyć się smakiem domowych ciast. Co ważne, produkt jest całkowicie naturalny – nie zawiera cukru, aromatów ani wody, które często występują w gotowych masach makowych.

ŚWIĘTA NA CHRUPKO: ORZECHY I MIGDAŁY

Trudno wyobrazić sobie święta bez orzechów. Mogą występować one zarówno w roli chrupiącego dodatku do ciast i wielkanocnych deserów, jak i stanowić zdrową przekąskę między posiłkami lub w trakcie rodzinnych, świątecznych spacerów. W ofercie marki KRESTO znaleźć można wiele rodzajów orzechów: laskowe, włoskie, nerkowce, pekan, brazylijskie, makadamia i pinii. MIGDAŁY KRESTO dostępne są w kilku postaciach: jako całe nasiona migdałowca (tradycyjne lub blanszowane) oraz w formie płatków lub słupków. W tym roku oferta KRESTO powiększyła się o linię KRESTO SELECT – starannie wyselekcjonowane bakalie nie tylko wyśmienicie smakują, ale również sprawdzają się w roli idealnej ozdoby świątecznych wypieków.

ILE POMYSŁÓW, TYLE BAKALII

Wisienką na torcie bakaliowych wypieków są wysokiej jakości dodatki. Soczystą, kandyzowaną skórkę pomarańczy, finezyjny mix cytrusowych skórek czy kandyzowane czereśnie znajdziemy w ofercie GoldPack.