Składniki:
• 8 bezglutenowych paluszków rybnych
PESCANOVA
• Frytki mrożone
• 4 wrapy
• sałata
• pomidorki koktajlowe
• por
• starta marchewka
• sos jogurtowy

Przygotowanie:

1. Bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA pieczemy w piekarniku zgodnie z instrukcją na opako-waniu.
2. Na każdym wrapie układamy liście sałaty, polewamy sosem jogurtowym i posypujemy pokrojonym drobno porem i startą marchewką.
3. Dodajemy bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA, zawijamy. Podajemy z frytkami i pomidor-kami koktajlowymi.

W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis – znany u nas jako przylądkowy – bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.