Mięso jasne

To chyba najbardziej popularna odmiana mięsa, szczególnie cenionego przez najmłodszych. Należy do nich przede wszystkim mięso drobiowe, królicze, a także wieprzowina. Łagodny smak jasnego mięsa domaga się równie łagodnych dodatków, dlatego doskonale będzie współgrać z borówką Stovit.

 

Mięso czerwone

Ten rodzaj mięsa cechuje wyrazisty smak, a także wysoka zawartość tłuszczu. Zaliczamy do niego między innymi cielęcinę oraz wołowinę. W zależności od sposobu przyprawienia, pasować do niego będą dodatki do mięs i serów Stovit w postaci czerwonej cebulki czy nieco pikantnej jarzębiny.

 

Dziczyzna

Mięso przepiórki, bażanta lub dzika wprawdzie nieczęsto gości na naszych stołach, ale jeśli już się tak stanie, warto spróbować go wraz z dodatkiem Stovitowej żurawiny. Jej aromat idealnie podkreśli smak dziczyzny i nada każdej potrawie niepospolitego charakteru.

 

Sery

W przypadku serów tak naprawdę każdy dodatek Stovit wyśmienicie spełni swoją rolę. Dobór odpowiedniego zależy od gatunku sera, ale i osobistych preferencji. Klasyczna deska serów wzbogacona o różnorodną paletę wytrawnych przetworów Stovit – zaspokoi apetyt każdego konesera kuchni francuskiej, ale i nie tylko! A jaki będzie Twój ulubiony?

 

Cena: ok 5 zł/250 g.