Składniki:

  • 1 główka sałaty rzymskiej,
  • 1 duża kalarepa lub dwie małe,
  • garść pomidorów koktajlowych,
  • 4 rzodkiewki,
  • Pastena – pasta z suszonych pomidorów z oliwkami OLE!
  • 1/3 szklanki pestek słonecznika,

Sos:

  • ½ kubka jogurtu naturalnego,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka majonezu,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżka soku z cytryny,

 

Składniki do sosu mieszamy w malakserze. Sałatę rzymską myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Odsączamy. Kalarepkę kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Pomidorki kroimy na połówki. Pestki prażymy na suchej patelnii. Salatę z dodatkami układamy do głębokich półmisków, polewamy sosem z lodówki i na wierzch obficie układamy Pastenę – paste z suszonych pomidorów z oliwkami OLE!

Więcej przepisów na: http://wole-ole.pl/przepisnik-ole/