Odkrywamy Kuchnię Polską w Studiu Kulinarnym The Plate 

25 września Studio Kulinarne The Plate miało zaszczyt gościć zagranicznych dziennikarzy reprezentujących takie kraje, jak: Chiny, Wietnam, Indie oraz ZEA. Podobno  kuchnia jest doskonałym odzwierciedleniem każdej kultury. Z tej okazji przeprowadzone zostały warsztaty kulinarne –Odkrywamy Kuchnię Polską. Warsztaty rozpoczęto od krótkiego spaceru na Halę Mirowską, aby przedstawić i posmakować polskich oryginalnych produktów. Po krótkim spacerze dziennikarze, mogli rozgrzać się i  skosztować pysznych tradycyjnych polskich dań, takich jak: barszcz czerwony, pierogi, domowy pasztet z dziczyzny, kaszanka na grzance z konfiturą malinowo – szalotkową. Brzmi pysznie prawda? oraz wiele innych polskich przysmaków, które będą podawane      w odsłonie tradycyjnej, jak i  Fusion. Nie zabraknie niebanalnych połączeń.  Na koniec dziennikarze mogli skosztować pysznego prawdziwego miodu pitnego. Nasi  goście  nie tylko mieli okazję zapoznać się z szeroką ofertą produktów, posmakować potraw, ale przede wszystkim uzyskać porad o polskich daniach i informacji o kulturze polskiej.                                                                                                                                          Mamy nadzieję, że ta podróż kulinarna będzie dla Nich inspiracją i na długo zapamiętają polską kuchnię.