1 lutego to Międzynarodowy Dzień Bez Oleju Palmowego, zainicjowany w celu zaprzestania masowej produkcji oleju palmowego. Według WWF, masowa produkcja niecertyfikowanego oleju palmowego jest dziś poważnym zagrożeniem dla lasów tropikalnych i wielu gatunków zwierząt, a substancje chemiczne stosowane na niecertyfikowanych plantacjach zanieczyszczają glebę, środowisko i wodę. Mając to na uwadze, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo naszego ekosystemu, firma HELIO opracowała technologię umożliwiającą całkowite wyeliminowanie oleju palmowego w swoich produktach. Nowe masy krówkowe HELIO PREMIUM to przedstawiciele tej technologii. Wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości, przy użyciu pełnego mleka. Dzięki temu, naturalnie smaczne masy do ciast HELIO nie tylko nie zawierają oleju palmowego, ale także wyróżniają się brakiem glutenu i konserwantów. Realizowana przez HELIO polityka eliminowania oleju palmowego, jak i konserwantów znalazła swój wyraz nie tylko w linii mas do ciast HELIO. Brak tłuszczu palmowego charakteryzuje także wszystkie popcorny do mikrofalówki polskiego producenta.

„Nie jem palmowego – chronię orangutany”! Przyłącz się razem z HELIO do akcji Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu i wspólnie dbajmy o naszą planetę, sprawdzajmy składy produktów i wybierajmy żywność sprawdzonego producenta. Najlepiej szukajmy produktów ze znakiem: BEZ TŁUSZCZU PALMOWEGO, który znajdziemy m.in. na masach do ciast i popcornach HELIO.