W dniach 5-8 września br. w nowoczesnym obiekcie targowym Expo Mazury w Ostródzie odbyła się już 44. edycja Międzynarodowych Targów Meblowych. To właśnie tu, od blisko 25 lat, spotykają się pasjonaci meblarstwa, entuzjaści zarówno nowoczesnych rozwiązań, jak i klasycznego podejścia do mebli, a także architekci, designerzy i przedstawiciele działów projektowych.

Także i w tym roku odwiedzającym MTM została zaprezentowana jedna z największych w Polsce ofert zarówno polskiego, jak i zagranicznego przemysłu meblarskiego – od tkanin czy płyt po gotowe już wyroby. Targom towarzyszyło również wiele dodatkowych wydarzeń, takich jak prelekcje eksperckie, pokazy czy Strefa Polskiego Wzornictwa. Co ciekawe, po raz pierwszy w historii Targów odbyły się także warsztaty snycerskie.

O kompleksową obsługę cateringową wydarzenia zadbała marka Deli Catering, która specjalnie na tę okoliczność przygotowała zarówno kulinarne strefy sprzedażowe, jak i potrawy na wieczorny bankiet, gdzie w menu – choć skomponowane zostało w oparciu o dania kuchni polskiej – nie zabrakło i nowoczesnych akcentów europejskich. Stąd na stole pojawiły się takie potrawy, jak żeberka macerowane w chili i burbonie, jagnięce tiftele w kminkowo-winnym sosie czy pierogi z gęsiną i chrupkimi skwarkami.