Od kilku lat ogromną popularnością cieszą się farmy dyń. 12 października miało miejsce otwarcie mini farmy na terenie Warszawy. Zlokalizowana jest przy ulicy Burakowskiej, a jej pomysłodawcą i twórcą jest cukiernia DESEO. Farma czeka na mieszkańców stolicy oferując, oprócz niepowtarzalnej atmosfery luksusowe wyroby cukiernicze oraz aromatyczne kawy i herbaty.

Firma stworzyła klimatyczną scenerię przed budynkiem cukierni. Atrakcja ta szczególnie przypadła do gustu najmłodszym i ich rodzicom. Dzieci oprócz zabawy na farmie mogą cieszyć się smakiem i wyglądem ciastek z halloweenowej oferty, a dorośli skosztować aromatycznej Pumpkin Spice Latte. Wśród produktów dedykowanych Halloween pojawiły się też oryginalne czekoladowe czaszki w 3 różnych rozmiarach. Najwięcej zainteresowania wzbudzają te najmniejsze z mózgiem zrobionym z orzecha włoskiego.

Mała farma dyń czeka na Was na Burakowskiej 5/7 do 4 listopada.

DESEO Patisserie & Chocolaterie to luksusowa cukiernia specjalizująca się w ciastkach typu petit gateau, tortach i czekoladowych pralinach. Marka DESEO opiera się na takich filarach jak wysoka jakość, kreatywność oraz otwartość na innowacyjne rozwiązania i aktualne trendy. DESEO Patisserie & Chocolaterie zostało wyróżnione nagrodą Best of Warsaw, przyznawaną przez Warsaw Insider, w kategorii Dessert jako najlepsza cukiernia 2015 r.