Fine Dining Week to bez wątpienia wyjątkowe wydarzenie na kulinarnej mapie. Co ważne, Festiwal prezentuje unikatową kulturę restauracyjną w 8 regionach, w 10 polskich miastach.

Podczas tegorocznej edycji w Warszawie, wśród wyselekcjonowanego grona uczestników, znalazła się również Restauracja Merliniego. „To dla Nas ogromny zaszczyt móc pojawić się po raz kolejny na Fine Dining Week” – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Merliniego. „Jak co roku przygotowane zostaną dwa menu festiwalowe, w tym jedno w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej. Stąd jesteśmy przekonani, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie” – podkreśla Bartłomiej Czerwiński.

Przypomnijmy, iż restauracja Merliniego to kultowe miejsce dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to uznany i wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie (tj. Instytutu Paula Bocuse we Francji). Co ważne, lokal jest rekomendowany i stale obecny w przewodniku Michelin.

Na koniec warto dodać, iż tegoroczny Fine Dining Week rozpocznie się już 6 lutego br. i trwać będzie 11 dni. Rezerwacji na pięć popisowych dań wybitnych szefów kuchni dokonać można pod adresem www.finediningweek.pl.