Włoski makaron, idealnie kruche ciasto, a może tradycyjne pierogi? Na cokolwiek będziemy mieli ochotę – każde z tych dań możemy z powodzeniem przygotować samemu w domu. Jak to zrobić? Sekretnym składnikiem jest… Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice!

Krupczatka w Młynie Jaczkowice

Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice jest czystym oraz naturalnym składnikiem wielu potraw, która gwarantuje pyszny smak oraz najlepszą jakość. Jest to możliwe dzięki wykorzystaniu najlepszej pszenicy, rosnącej na urodzajnych glebach Dolnego Śląska, w dolinie Odry. Żyzne ziemie, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że właśnie tutaj dojrzewają najlepsze odmiany tego surowca.

Podczas mielenia, ze 100 kg ziarna uzyskiwane jest około 10 kg krupczatki, co świadczy o wysokiej jakości mąki. Choć pod względem składników mineralnych, mąka krupczatka często porównywana jest do tortowej, ta pierwsza jest bardziej kleista, co ułatwia tworzenie niektórych potraw. Stanowi szczególną gratkę dla tych, którzy świadomie wybierają to, co jedzą, oraz zwracają uwagę na wysoką jakość produktu.

Mąka doskonała do…

Mąka Krupczatka TYP 500 z Młyna Jaczkowice to czysty, naturalny składnik potraw, bez zbędnych dodatków chemicznych, który gwarantuje najwyższą jakość i smak pysznych, domowych dań. Dzięki elastyczności, kleistości i dobrym właściwościom wiążącym, mąka ta to idealny składnik do przygotowywania kruchych i półkruchych ciast, słodkich rogalików, kruszonek, włoskich makaronów, jak i tradycyjnych pierogów, a także pachnących racuchów, klusek, naleśników i wielu innych, pysznych potraw. Dobrze sprawdza się również do zagęszczania sosów i zup oraz do… panierowania.

Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice to niezawodny pomocnik przy przygotowywaniu domowych dań mącznych. Dzięki niej domownicy zachwycą się naszym kulinarnym kunsztem.

Wartość odżywcza w 100 g produktu Mąka Krupczatka
Wartość energetyczna 1485 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 1,3 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 72,9 g
W tym: cukry 0,3 g
Błonnik 1,5 g
Białko 10,9 g
Sól 0,005 g