Projekt 85-metrowego wnętrza mieszkania w Warszawie łączy nowoczesny minimalizm z kolorowymi elementami. Duet bieli i czerni wraz z architektonicznym betonem na fragmentach ścian i sufitach stanowi tło dla barwnych akcentów subtelnie wplecionych w aranżację. Proste, architektoniczne formy zostały zestawione z różnorodnymi strukturami, takimi jak drewniane listewki czy ornamentalne płytki. Za koncepcję całości odpowiada Spacja Studio, które umiejętnie połączyło aspekty estetyczne z przemyślanymi rozwiązaniami funkcjonalnymi. Jest tu nie tylko ładnie, ale i pomysłowo. W strefie wejściowej wygospodarowano miejsce na oddzieloną garderobę̨, która zapewnia dodatkowe miejsce na przechowywanie. Zaś w strefie dziennej umiejętnie ukryto przejścia do innych pomieszczeń. Lamelowa ściana nie tylko ociepla i ożywia wnętrze, ale jednocześnie skrywa w sobie drzwi do łazienki oraz głównej sypialni. Z kolei zabudowa regału kamufluje drzwi do pokoju dziecięcego.

Ciekawym rozwiązaniem jest także kuchnia w całości wkomponowana w wysoką zabudowę̨ poprowadzoną na całej długość ściany. Strefa robocza wraz z blatem, gdy nie jest użytkowana, pozostaje ukryta za przesuwnymi drzwiami, co pozwala na łatwiejsze zachowanie porządku. Utrzymana w klasycznej bieli optycznie powiększa wnętrze, a po otwarciu pięknie kontrastuje z ciemną kolorystyką schowanej tu przestrzeni pracy. W centrum strefy dziennej znalazł się duży stół z surowym, drewnianym blatem, przy którym postawiono żółtą̨ ławkę̨ oraz wygodne krzesła.

Centrum otwartej strefy dziennej stanowi jednak część salonowa. Tu najważniejszym elementem jest duża, narożna kanapa, o wyróżniającej się̨ na tle monochromatycznej aranżacji barwie. To model Umo renomowanego producenta mebli tapicerowanych Nobonobo, który zauroczy wszystkich zwolenników nowoczesnych i minimalistycznych form oczekujących komfortu i wygody. Jego modułowa konstrukcja daje szerokie możliwości dopasowania mebla do własnych potrzeb, a odwrotne szycie dodaje przestrzeni charakteru. Umo to typowy leniuch, który swoim designem zachęca do odpoczynku i relaksu. Tworzy̨ on wypoczynkową wyspę̨, miejsce, gdzie mieszkańcy mogą̨ oglądać wspólnie ulubione filmy lub w spokoju poczytać książki, których pokaźna kolekcja znalazła się na przeciwległej ścianie. Całość dopełnia kolorowy dywan.

W podobnej konwencji urządzona została sypialnia. Tu także, oprócz pojemnej szafy i tapicerowanego łóżka z dużym wezgłowiem, zaaranżowano kącik czytelniczy. Na podwyższonej posadzce pod oknem swoje miejsce odnalazła wygodna pufa oraz regał z ulubionymi książkami. Całość ożywiają malinowe akcenty i żywa zieleń. Łazienka również została zaprojektowana minimalistycznym sznytem. Odnajdziemy tu wyraźny podział na strefy – na wprost wejścia znalazła się̨ wolnostojąca umywalka z lustrem w czarnej ramie, natomiast po prawej stronie kolejno wnęka prysznicowa oraz toaleta z wysoką zabudową meblową. Malinowe oraz drewniane akcenty ocieplają pomieszczenie i nadają̨ mu nieformalnego charakteru.

Projekt wnętrza: Spacja Studio