Są to zarówno produkty, które niezmiennie cieszą się ogromną popularnością, jak i oryginalne nowości. Wśród nowych propozycji znaleźć można inspirowane kuchniami świata Kiełbaski z szynki w trzech wersjach smakowych (o smaku hiszpańskim, francuskim, włoskim) oraz Kiełbaski Eat’n’Go z nadzieniem o smaku wasabi. Natomiast w linii roślinnej Z Gruntu Dobre, pojawiły się VEGE Kiełbaski, VEGE Cevapcici, VEGE Kofta oraz VEGE Burger w marynacie truflowej.

Dania przyrządzane na ruszcie wyróżnia niepowtarzalny aromat i wyśmienity smak. Nic dziwnego, że grono miłośników grillowania jest tak szerokie. To doskonała okazja do spędzenia czasu na świeżym powietrzu z najbliższymi, a także do prawdziwych kulinarnych zachwytów. Wielkim atutem dań z rusztu jest fakt, że nie wymagają one ani pracochłonnych przygotowań, ani specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy zaopatrzyć się w jakościowe produkty, przyrządzić proste dodatki, takie jak sałatki czy sosy, do tego zimne napoje – i grillowa uczta gotowa.

Ulubione klasyki

W asortymencie Sokołowa idealne propozycje dla siebie znajdą wszyscy miłośnicy grillowania. Klasykiem dla wielu osób jest z pewnością karkówka. W sokołowskiej linii Grill House jest dostępna znakomita Karkówka grillowa w plastrach oraz Karkówka rolowana (nawinięta na patyczek bambusowy) – zamarynowane w aromatycznych przyprawach, soczyste, idealnie kruche po przygotowaniu. Równie wielką popularnością cieszy się  Boczek grillowy Sokołów Grill House, czyli plastry boczku wieprzowego bez skóry, ze starannie dobranymi przyprawami, z wiodącym akcentem pieprzu i papryki. Pyszną grillową przekąską jest Boczek rolowany Sokołów Grill House, który doskonale wpisuje się w klimat barbecue, także ze względu na formę podania. Aby delektować się jego smakiem, nie potrzeba sztućców! Coraz częściej na ruszt wkładamy wołowinę, którą wyróżnia niezwykle złożona kompozycja smaku i aromatu. Steki z linii Sokołów Uczta Qulinarna są przygotowane z wołowiny dojrzałej. To delikatne i kruche mięso, którego walory dodatkowo uwypukla grillowanie. Są daniem wykwintnym, a przy tym niezwykle prostym w przyrządzeniu – wystarczy odrobina soli i pieprzu, by poczuć pełen, bogaty bukiet smakowy. Przygotowanie idealnego steka ułatwi aplikacja Stek Timer Sokołów.

Sokołów ma również szeroki wybór wyśmienitych, wysokiej jakości kiełbas. Kiełbasa brocka swą popularność zawdzięcza specjalnie dobranemu zestawowi przypraw i przyjemnie chrupiącej po przypieczeniu skórce. Ci, którzy lubią lekko pikantny smak, mogą sięgnąć po Kiełbaski bałkańskie – cienkie kiełbaski wieprzowe, doprawione kminkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i czosnkiem. Znakomitą propozycją na grilla jest Kaszanka grillowa z boczkiem Sokołów Grill House – odpowiednio pikantna i wyrazista. Dodatki chrupiącego boczku oraz podsmażonej cebulki wzmacniają jej smak oraz podkreślają charakter. Świetnie komponuje się z sosem musztardowym czy sałatką. Warto też przyrządzić na ruszcie Kiszkę ziemniaczaną Gzella. To smakowite połączenie polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki oraz mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku.

Oryginalne nowości

Z myślą o miłośnikach ciekawych kompozycji smakowych, rodem z najbardziej cenionych kuchni świata, Sokołów przygotował nowe Kiełbaski z szynki – czyli wyborne kiełbaski wieprzowe z dodatkiem bulionu wołowego, dostępne w trzech wariantach: o smaku hiszpańskim (pikantne, z dodatkiem papryczki chili i jalapeno), francuskim (z dodatkiem sera żółtego i specjalnie dobranej kompozycji przypraw) i włoskim (z dodatkiem suszonych pomidorów, czosnku, oregano i tymianku). Kolejną nowością są oryginalne, inspirowane kuchnią japońską, Kiełbaski Eat’n’Go Sokołów z nadzieniem o smaku wasabi. Podane na gorąco, przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym amatorom mięsnych specjałów. Dla tych, którzy chcą maksymalnie ułatwić sobie przygotowanie grillowych smakołyków, doskonałą propozycją będą nowe Kiełbaski nacinane klasyczne Sokołów. To doskonałe w smaku kiełbaski wieprzowe, polecane wielbicielom grillowej klasyki. Nacięcia skracają czas grillowania i podkreślają apetyczność kiełbasek.

Roślinne smakołyki

Sokołów ma również smakowite, roślinne propozycje na grilla. VEGE Burger Z Gruntu Dobre, przyrządzony na ruszcie, smakuje wyśmienicie. Jest doskonały do podania w formie klasycznej – w bułce lub na talerzu z sałatką. Nową wersją jest VEGE Burger w marynacie truflowej Z Gruntu Dobre – to niezwykle ciekawe połączenie smaków, polecane dla fanów niepowtarzalnego aromatu trufli. Burgery te są bezglutenowe, wyróżnia je ponadto wysoka zawartość białka i błonnika. Sokołów przygotował też roślinne specjały, inspirowane kuchnią bałkańską i turecką. VEGE Cevapcici Z Gruntu Dobre wyróżnia oryginalny smak i aromat. Doskonale komponują się z grillowanymi warzywami i wyrazistymi sosami. To produkt bezglutenowy, stanowiący źródło białka i błonnika. Pysznym, roślinnym odpowiednikiem znanego mięsnego specjału jest nowa VEGE Kofta Z Gruntu Dobre, z dodatkiem kaszy jaglanej. Za jej wyrazisty smak, charakterystyczny dla kuchni wschodniej, odpowiada mieszanka specjalnie dobranych przypraw. Wyróżnia ją wysoka zawartość białka. Jest odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej.

Dla tych, którzy wszędzie widzą grilla

Z produktami Sokołowa każdy może zostać mistrzem grilla! Wiele praktycznych porad i przepisów na proste i oryginalne dania z rusztu można znaleźć na stronie www.mistrzowiegrilla.pl. Są tam także dostępne informacje na temat asortymentu grillowego. Już w tym miesiącu na stronie rozpocznie się konkurs, w którym do wygrania będą Optigrille oraz zestawy produktów grillowych Sokołów.