Przestrzeń SPOT służy na co dzień mieszkańcom Poznania jako miejsce spotkań pasjonatów gotowania. Organizowane są tu różnorodne warsztaty, z których goście mogą wynieść potężną dawkę nowej wiedzy oraz doskonalić swoje kulinarne umiejętności.  Właśnie z tych względów miejsce to wybrano na spotkanie z poznańskimi architektami, szukającymi inspiracji do swoich projektów stref kuchennych. Z ramienia Cosentino wystąpił Andrzej Włodarczyk, Account Manager, odpowiedzialny za Pomorze i Wielkopolskę. Opowiedział zebranym o zaletach i szerokim spektrum zastosowań konglomeratów kwarcowych Silestone i powierzchni ultrakompaktowych Dekton. Robert Walter, Członek Zarządu Comitor i Anna Bedyniak-Bielińska, Marketing Manager Comitor, podzielili się z uczestnikami swoim doświadczeniem w zakresie urządzeń AGD; produktów marek Blanco, Novy czy Küppersbusch, słynących z doskonałej jakości, perfekcyjnego wzornictwa i zaawansowanych rozwiązań.

Spotkanie uświetnił live cooking w wykonaniu Aleksandra Barona. W towarzystwie wielkoformatowych powierzchni Dekton i konglomeratów kwarcowych Silestone, kucharz przygotował dla gości zapiekanego sandacza w bulionie oraz deser z wędzonym bałtyckim bursztynem. Dania mistrza powstawały przy mobilnej wyspie kuchennej, z wysuwanym z blatu okapem Panorama firmy NOVY, umożliwiającym efektywne wyłapywanie oparów już u źródła, pracującym na trzech wysokościach 10 cm, 20 cm i aż 30 cm. Blat wyspy roboczej wykonano z 12 mm. materiału Dekton, w kolorze Opera a okładzinę modułu piekarnika stworzono z najnowszej propozycji Cosentino, Dektonu Slim o grubości 4 mm. Jak będzie wyglądać nowoczesna strefa kuchni, dowiemy się podczas kolejnych spotkań z cyklu Design od kuchni, zaplanowanych w Krakowie i Wrocławiu.

Patronat medialny nad wydarzeniem objęło Elle Decoration, a także:  Design Alive, Czas na Wnętrze, Weranda, Point of Design, Nowy Magazyn, Wnętrze, Law Business Quality, Architektura &Biznes, Magazif, Ekspert Budowlany, Designteka.pl, MieszkaniezPomyslem.pl

Więcej: www.comitor.pl  / www.cosentino.com