W dniach 25-26 kwietnia br. w nowoczesnym obiekcie targowym Expo Mazury w Ostródzie odbyła się druga edycja Mazury HoReCa. To niewątpliwie jedyna taka impreza w północno-wschodniej Polsce, która tworzy przestrzeń zarówno dla branży hotelarskiej, jak i gastronomicznej. Co ważne, nowością w tegorocznej edycji było poszerzenie hotelarsko-gastronomicznej tematyki o branżę piekarską, cukierniczą i lodziarską. Stąd tegoroczne MAZURY HoReCa stanowiły doskonałą okazje do przedstawienia szeroko – w jednym miejscu i czasie – swojej oferty produktowej i usługowej potencjalnym klientom.

Obok prezentacji samych usług nie zabrakło także bogatego programu towarzyszącego. W strefie live cooking można było obejrzeć pokazy kulinarne takich znanych kucharzy, jak Kurta Schellera, Patryka Dziamskiego, Tomasza Purola czy Moniki Ignaciuk. Sporym zainteresowaniem cieszyły się także konkursy kulinarne dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Całość wydarzenia poprowadził jeden z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni w Polsce – Karol Okrasa.

O oprawę kulinarną Targów zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie Kulinariów Eventowych – marka Deli Catering. Deli Catering odpowiedzialne było za organizację, zaopatrzenie i obsługę wszystkich stref sprzedażowych, stref VIP oraz Gali dla 400 osób podsumowującej wydarzenie. Warto przypomnieć, że firma Deli Catering na początku roku podpisała umowę na wyłączność z EXPO Mazury, gdzie współpraca dotyczy zarówno szeroko rozumianych usług cateringowych, jak i związanych z nimi usługami towarzyszącymi.

EXPO MAZURY to drugi co do wielkości w Polsce obiekt targowo-konferencyjny, położony w samym sercu Mazur – w Ostródzie. Nie bez przyczyny mówi się, iż jest to jedno z bardziej znanych miast turystycznych na Mazurach.