Samorządowe Forum Kapitału i Finansów już od wielu lat łączy najbardziej wpływowych przedstawicieli zarówno administracji samorządowej, jak i publicznej, a także osoby ze świata biznesu i finansów. Jego tegoroczna edycja upłynęła pod znakiem licznych sesji tematycznych – począwszy od finansów, przez technikę, oświatę, planowanie i zagospodarowanie przestrzenne, służbę zdrowia, ustrój samorządu aż po gospodarkę komunalną z udziałem reprezentantów samorządu terytorialnego, prezesów największych firm, naukowców oraz praktyków.

O oprawę kulinarną wydarzenia zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych, Deli Catering. Specjalnie na tę okoliczność marka przygotowała między innymi ruloniki z soli i zielonego szpinaku na maślano–cytrynowym sosie oraz mangalicę w sosie balsamicznym z dodatkiem gorzkiej czekolady. Co ważne, nie zabrakło tu również akcentów śląskich, jak chociażby mini śląskich rolad duszonych w pieczeniowym sosie z dodatkiem majeranku i cebuli.

Przypomnijmy, iż 16. edycja Samorządowego Forum Kapitału i Finansów odbyła się 2-3 października br. w najnowocześniejszym w Polsce Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.