Razem z lokalnymi mieszkańcami przemierzy metropolię oraz okolice wzdłuż i wszerz, pokazując jej magię, niesamowitą atmosferę i przepyszną kuchnię.

Utalentowany kucharz i autor książek kucharskich David Rocco przybywa do Neapolu. To jedno z najstarszych zamieszkałych miast, prawdziwa mekka miłośników jedzenia i podróży. Znany z nieprzeciętnej muzyki, muzeów i sztuki, Neapol jest również miejscem, w którym narodziły się tak słynne przysmaki, jak pizza i espresso, co sprawia, że jest to idealna lokalizacja dla Davida do jego kulinarnych eksploracji. Tytułowy bohater odkrywa ukryte skarby miasta, przemierzając również otaczające je tereny i wyspy, jak Capri, Ischia, Procida czy Penisola Sorrentina. Dzięki Davidowi poznamy dumnych i pełnych pasji Neapolitańczyków, a także zobaczymy prawdziwe oblicze miasta – pełne kolorów, tryskające energią i tętniące życiem.

David, razem ze swoimi włoskimi przyjaciółmi oraz z przyjaciółmi ich przyjaciół przygotuje prawdziwie włoskie potrawy, pokazując, jak łączyć smaki, aby otrzymać dania, którym nikt się nie oprze. Jest otoczony ludźmi, którzy czerpią radość z życia i przywiązują wielką wagę do jedzenia. Tu wielogodzinne ucztowanie w gronie rodziny i najbliższych znajomych to oczywistość.

„Dolce Vita według Davida Rocco 6: Neapol” – premiery w poniedziałki od 1 maja od godz. 20:00 i 20:30 na kanale Nat Geo People.