Składniki:
• 1 opakowanie „Morskiego kaprysu” w bezglutenowej panierce PESCANOVA
• sos alioli:
 czosnek
 sól
 żółtko
 sok z cytryny
 sól
 pieprz
 szczypiorek
 liście bazylii lub mięty

Przygotowanie:

1. Przygotowujemy „Morski kaprys” w bezglutenowej panierce PESCANOVA w piekarniku lub smażymy według wskazówek na opakowaniu.
2. Przygotowujemy sos – łączymy wszystkie składniki w misce i ucieramy.
3. Krążki „Morskiego kaprysu” w bezglutenowej panierce PESCANOVA przekładamy na talerz i podajemy w towarzystwie sosu posypanego szczypiorkiem oraz dekorujemy listkami mięty lub bazylii.

Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie serca, płuc czy wątroby. To produkty bogate w selen oraz witaminy, a z uwagi na niskokaloryczność i korzystny wpływ na samopoczucie powinny stać się stałym elementem naszej diety. Kalmary są również naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie. Nowość firmy PESCANOVA jest doskonałą propozycją na szybki oraz smaczny posiłek.