Nie możesz się już doczekać tej wyjątkowej świątecznej atmosfery? My także, dlatego w oczekiwaniu na pierwszą gwiazdkę, HELIO pomoże Ci w przygotowaniach i zaskoczy Cię wspaniałymi przepisami z bakaliami w roli głównej, aby tegoroczne odliczanie do świąt było przyjemnością dla Ciebie i Twojej rodziny! Dzięki poradom i HELIO inspiracjom, przygotujesz w szybki, prosty i efektowny sposób magiczne święta w bakaliowym klimacie i zyskasz mnóstwo czasu na celebrację tych wyjątkowych chwil w gronie najbliższych!

Już niedługo HELIO zaprezentuje najnowsze, pomysłowe wideo przepisy 😉 i pomoże w świątecznych przygotowaniach! A jako zapowiedź nadchodzących, smakowitych świąt z HELIO, mamy dla Ciebie na rozgrzewkę małą inspirację na ten weekend… Pachnące świętami pieczone jabłka z dodatkiem suszonej żurawiny, rodzynek i chrupiących orzechów włoskich z linii bez konserwantów!

Wypróbuj przepis i rozpocznij z HELIO bakaliowe odliczanie do świąt! 😉

 

Składniki: 2 jabłka, 2 łyżki żurawiny suszonej HELIO Natura, 2 łyżki rodzynek HELIO Natura, 2 łyżki EKO orzechów włoskich HELIO Natura, 2 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki rozpuszczonego masła, ½ łyżeczki cynamonu

Przygotowanie: Jabłka umyć, odciąć wierzchnią część i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki HELIO Natura opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, a orzechy włoskie lekko posiekać i połączyć z rodzynkami oraz żurawiną suszoną HELIO Natura. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii, polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 20 minut.