Kiedy w domu zaczyna unosić się zapach mandarynek, piernika, cynamonu i imbiru, możemy być pewne, że Święta są tuż, tuż. W zgiełku przygotowań może wam jednak nie starczyć czasu na testowanie wyszukanych przepisów, dlatego warto mieć jeden, sprawdzony sposób na pyszne muf finki konopne , które zawsze się udają i eksperymentować z dodatkami!

SKŁADNIKI:

1/4 szklanki Stopionego Masła Konopnego przepis na masło tutaj : przepis na masło konopne

2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
3/4 szklanki cukru
1 jajko
1 szklanka mleka

Wymieszaj w jednej misce suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól.
W drugiej misce połącz ze sobą mokre składniki: jajka, mleko, masło.
Połącz składniki suche z mokrymi, używając do tego łyżki. (opcjonalnie możesz dodać nasionka lub szczyptę kołacza konopnego)
Przelej masę do foremek na muffinki.
Piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.

Przystrój według uznania babeczki

Nasiona konopne : tutaj

Kołacz konopny : tutaj

 

 www.konopiafarmacja.pl