Dla lubiących pikantne przyprawy odpowiednia będzie Musztarda Kielecka rosyjska. Ostry smak grubo mielonej czarnej gorczycy w połączeniu z intensywnym aromatem ziół nada potrawom niepowtarzalnego charakteru. Ta wersja, idealnie komponuje się z pieczonym mięsem i wędlinami, a także serami pleśniowymi.
Miłośnicy delikatniejszych, ale równie wyraźnych dodatków powinni sięgnąć po Musztardę Kielecką czeską. Jej słodko-ostry smak przypadnie do gustu najbardziej wymagającym podniebieniom. Wszystko za sprawą odpowiednio dobranych składników: mielonych ziaren gorczycy, pachnących ziół i przypraw, a także octu wytwarzanego w drewnianych kadziach według dawnej receptury. Musztarda Kielecka czeska znakomicie podkreśli smak drobiu i sałatek. Świetnie sprawdzi się również jako baza do marynat.
Z Musztardami Kieleckimi kulinarna nuda nam nie straszna!