Składniki (4 porcje)

 

  • chrzan Krakus – 4 łyżki
  • ogórki korniszony z czosnkiem Krakus – 8 szt.
  • wołowina (np. antrykot) – 440 g
  • bułka – 4 szt.
  • sałata karbowana – 4 liście
  • oliwa z oliwek – 3 łyżki
  • szczypta soli i pieprzu

 

Przygotowanie

 

  1. Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.
  2. Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.
  3. Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.
  4. Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu Krakus oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem, również od Krakusa.