Od 1 kwietnia br. Shell zaprasza do zapoznania się z rozszerzoną ofertą gastronomiczną dostępną na stacjach sieci. Wśród nowości deli by Shell są m.in. sałatka cezar, bagietka ze stripsami oraz włoskie przekąski na bazie ciasta do pizzy z dodatkiem mozzarelli. W menu pojawiły się także nowe propozycje dla wegetarian.

Oferta gastronomiczna Shell powstała z zamiłowania do najlepszych smaków i wysokiej jakości składników. Choć koncept deli by Shell funkcjonuje od zeszłego roku, to Shell – odpowiadając na oczekiwania podróżnych – zdecydował niedawno o poszerzeniu menu i wprowadzeniu ciekawych nowości.

Wzbogaciliśmy ofertę o nowe propozycje dla wegetarian, takie jak hummus czy bagietka z jajkiem. Szczególnie polecamy włoskie specjały na bazie ciasta do pizzy z dodatkiem mozzarelli albo pszenne i wieloziarniste bagietki, które są robione na zakwasie. Nasze produkty zachwycają bogactwem świeżych warzyw, zarówno w gotowych propozycjach, jak i w koncepcie „Jesz co chcesz” – podkreśla Andrzej Nos, Category Manager w Shell Polska.

Na tych, którzy na stacjach Shell szukają czegoś na mniejszy głód, czekają m.in. bułka ziarnella z serkiem i łososiem pacyficznym, sałatka nicejska czy kremowy jogurt z ciasteczkami Oreo. Ziarnella wzięła swoją nazwę stąd, że ma w składzie dużą zawartość ziaren: słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni oraz płatków owsianych. Z kolei dla tych, którzy chcieliby zjeść coś bardziej sycącego, Shell oferuje chrupiące bagietki ze stripsami albo burgery przyrządzane w 100 procentach z mięsa wołowego. W ofercie deli by Shell na uwagę zasługują także słodkie przekąski, jak ciastko owsiane z żurawiną, klonowy warkocz czy croissant z czekoladą.

Shell mocno akcentuje, że chce, aby każdy klient czuł się na stacji jak gość. Dba o to, aby podróżni mogli nie tylko zatankować wysokiej jakości paliwo z technologią Dynaflex, ale też odpocząć w komfortowych warunkach, napić się aromatycznej kawy i zjeść świeżo przygotowany posiłek. Warto przy tym pamiętać, że w zależności od formatu stacji w danej lokalizacji oferta gastronomiczna Shell może nieco różnić się od siebie.

Na większości stacji podróżny może skorzystać z oferty standard. W 150 lokalizacjach na klientów czeka rozszerzona oferta o nazwie „Jesz co chcesz”. Ponadto w siedmiu wybranych punktach MOP zlokalizowanych przy autostradach i drogach szybkiego ruchu funkcjonują restauracje szybkiej obsługi, tzw. bistro, ze zróżnicowaną propozycją dań śniadaniowych i obiadowych – przypomina Łukasz Kalisz, Convenience Retail Manager w Shell Polska.

Łącznie na 244 stacjach klienci Shell mogą napić się kawy Costa Coffee, a w 142 punktach dostępne są napoje kawowe z mieszkanki kawy deli by Shell, która jest serwowana w eleganckich porcelanowych filiżankach.

Podróżni zatrzymujący się na Shell mogą również skorzystać z oferty myjni. Shell na ten moment dysponuje 126 myjniami, w tym 123 automatycznymi oraz 3 bezdotykowymi, a ten odsetek stale rośnie. Wśród udogodnień, które z kolei zainteresują podróżujące rodziny z dziećmi, są przewijaki, które Shell udostępnia na ponad 370 stacjach. Na wielu stacjach można również podgrzać w mikrofalówce posiłek dla dziecka. Ponadto w wybranych punktach zlokalizowano kąciki dla najmłodszych oraz siłownie na świeżym powietrzu.