Składniki:

– awokado bardzo dojrzałe 2 sztuki
– cebula 1 sztuka
– czosnek 1 ząbek
– sok z cytryny 2 łyżki
– sok z limonki 1 łyżka
– płatki chilli 1/4 łyżki
– świeża kolendra 1 mały pęczek
– sól i pieprz do smaku
– dojrzałe pomidory 300 g
– olej rzepakowy 2 łyżki
– bazylia świeża ok. 20 listków
– parówki mini 12 sztuk
– bułki do mini hot-dogów Dan Cake 2 opakowania

Przygotowanie:

Oba awokada przekroić na pół, wyciągnąć pestki, a następnie miąższ łyżką. ½ cebuli i czosnek obrać, pokroić w plastry. Kolendrę posiekać. Wszystkie składniki zmiksować z awokado, płatkami chilli, sokiem z cytryny i solą. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w cząstki i przesmażyć na oleju przez ok. 10 minut. Następnie zmiksować z pozostałą cebulą, posiekaną bazylią, sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Parówki podgrzać, umieścić w bułkach do mini hot-dogów Dan Cake, wypełnić salsą pomidorową i przygotowanym wcześniej guacamole.