Fine Dining Week to kultowe już wydarzenie na kulinarnej mapie smaków i aromatów. Nie dziwi zatem kolejna jego edycja, podczas której na gości czekać będzie wyjątkowe doznanie smaków i aromatów pod postacią pięciu popisowych dań wybitnych szefów kuchni.

Wśród starannie wybranych i najbardziej autorskich restauracji po raz kolejny znalazła się Restauracja Merliniego. Warto w tym miejscu przypomnieć, iż w plebiscycie gości poprzedniej edycji zajęła ona trzecie miejsce. „Fakt, iż znaleźliśmy się w gronie trzech najlepszych restauracji bez wątpienia motywuje Nas do ponownego udziału w wydarzeniu. Podczas tegorocznej edycji chcemy przygotować jeszcze bardziej wyjątkowe menu, którym mamy nadzieję zachwycić Gości. Zważywszy na to, iż wydarzenie odbywać się będzie wraz z końcem lata, z pewnością sięgniemy tu po produkty sezonowe. Choć mamy już pomysły na menu, na tym etapie pozostanie on jednak niespodzianką” – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Merliniego.

Przypomnijmy, iż Restauracja Merliniego to kultowe miejsce dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to uznany i wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie (tj. Instytutu Paula Bocuse we Francji). Co ważne, lokal jest rekomendowany i stale obecny w przewodniku Michelin.

Więcej informacji o samym Festiwalu pod adresem: https://finediningweek.pl/.