Nowe smaki o poranku

Jak wynika z badań przeprowadzonych przez CBOS, aż 69% Polaków przyznaje, że na śniadanie najchętniej jada kanapki. Nic dziwnego, ponieważ akurat ten rodzaj posiłku można sobie urozmaicać na wiele sposobów. Wystarczy toster lub patelnia, by ze zwykłego chleba zrobić chrupiącą grzankę.
Tak przygotowany tost można uzupełnić o ulubiony dodatek: ser, szynka z dodatkiem warzyw, dżem czy smaczny krem. Kompozycja taka dobrze sprawdzi się również w przypadku świeżego pieczywa. Pod jednym więc hasłem „kanapki”, kryje się cała masa możliwości ich spożywania.

Dzieci (ale nie tylko!) na śniadanie najchętniej sięgają po naleśniki, które również można urozmaicać na wiele sposobów. Na słodko, słono – ile pomysłów tyle wersji tego najpopularniejszego placka.

Chcąc sprawić sobie lub swoim bliskim dodatkową, poranną przyjemność, do kanapek czy naleśników, używamy słodkich kremów, które mają w składzie niezdrowe tłuszcze (olej palmowy), syrop glukozowo-fruktozowy i inne, szkodliwe substancje  Na szczęście chęć na słodkie „smarowidło” nie musi oznaczać trucia się chemią.  Nową, smaczną i zdrową alternatywą może być pełnowartościowy
i pożywny krem stworzony z naturalnych składników. Gdzie takiego szukać?

Zdrowa, smaczna alternatywa

Dla osób, które zwracają uwagę na skład produktów, doskonałą propozycją dla urozmaicenia śniadania jest Mixitella. To doskonałe kremy dostępne w 5 wyjątkowych smakach, z których każdy znajdzie idealny dla siebie – i  nie koniecznie tylko jeden! W czym możemy wybierać?

– Orzeszki ziemne z białą czekoladą i truskawkami  – krem ten składa się z połączenia orzeszków ziemnych (70%) i belgijskiej czekolady Callebaut. Całość kompozycji podkreśla liofilizowana truskawka.

– Orzeszki ziemne z mleczną czekoladą bez dodatku cukru – to aksamitny krem z orzeszków ziemnych prażonych gorącym powietrzem z najlepszą jakościowo belgijską mleczną czekoladą Cellebaut.

– Orzeszki ziemne z gorzką czekoladą Uganda – krem zawiera aż 80% orzeszków ziemnych prażonych gorącym powietrzem z dodatkiem 80% czekolady – Uganda, dzięki czemu wyraźnie czuć jej smak i aromat.

– Orzech laskowy z mleczną czekoladą i proteiną – to krem powstały na bazie świeżo prażonych orzechów laskowych uzupełnionych o czekoladę Cellebaut i lekkostrawną serwatkę. Ze względu na podwyższoną zawartość białka jest dobrym rozwiązaniem dla tych, którzy dbają o swoją sylwetkę.

– Kokos z białą czekoladą bez dodatku cukru –  to kompozycja 75% kokosowego kremu i belgijskiej, białej czekolady Cellabaut.

Dla każdego coś zdrowego!

Produkty Mixitella nie zawierają ani glutenu, ani cukru. Śmiało może więc jeść je cała rodzina. Różne warianty smakowe dają możliwość spróbowania pożywnych kremów w wielu różnych konfiguracjach, a zarazem pozwalają odkryć ten produkt z każdym kolejnym razem na nowo. Skosztuj kremów Mixitella by przekonać się, że to co jesz może być i smaczne i zdrowe.

 

Wypróbuj przepis na nasze naleśniki:

Idealne będą te w stylu francuskim. Jak je wykonać? To proste! Na ok. 10 sztuk potrzebujemy 1.5 szklanki mleka, 1.5 szklanki wody gazowanej, 2 jajka, 2 szklanki mąki, masło klarowane i szczyptę soli. Jajka wystarczy ubić z solą, dodać przesianą mąkę oraz wodę i mleko. Całość należy zmiksować aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie naleśniki smażymy na roztopionym maśle klarowanym, smarujemy ulubionym smakiem Mixitelli – i gotowe.

 

Więcej informacji na www.mixit.pl