Przed restauratorami oraz cukiernikami stoi wyzwanie zapewnienia klientom dań najwyższej jakości. Deser to jedna z pozycji w menu, która może zaważyć
na tym, czy ktoś odwiedzi lokal ponownie. Dla osiągnięcia najlepszych efektów,
warto postawić nie tylko na innowacyjne przepisy, ale również na sprawdzone produkty.

Desery to swojego rodzaju dzieła sztuki, które mogą stać się wizytówką lokalu. Charakterystyczne kompozycje smaków zapadną w pamięć niejednej osobie. Warto więc łamać konwencje i eksperymentować z różnymi połączeniami, żeby zwrócić uwagę klientów. Na idealny deser składa się wiele czynników, związanych nie tylko z umiejętnościami mistrza kuchni, ale również z odpowiednio dobranymi składnikami oraz ich przechowywaniem.
Żeby nadążyć za wymaganiami konsumentów oraz kolejkami w lokalu, można skorzystać
z gotowych produktów bazowych oraz wykończeniowych, takich jak wszelkiego rodzaju śmietanki.

Na rynku dostępny jest szeroki asortyment gotowych wyrobów wysokiej jakości, stworzonych z najlepszych składników z myślą o środowisku profesjonalistów. Z całą pewnością ułatwią one codzienną pracę w restauracji czy cukierni. W przypadku produktów nabiałowych, atutem na pewno będzie ich przedłużona gotowość do spożycia. Szczególnie w upalne, letnie miesiące to niezaprzeczalne wsparcie w kuchni. Dodatkowo wyroby, takie jak śmietanki, dostępne są w poręcznych, wygodnych opakowaniach – zaoszczędzają czas
na przygotowanie oraz ograniczają nieporządek wokół stanowiska pracy.

Gotowe produkty dobrej jakości nie zaniżą standardów lokalu, szczególnie jeśli marka rozwija się we współpracy z najlepszymi szefami kuchni z całego świata, którzy najlepiej znają potrzeby środowiska gastronomicznego. Dla przykładu, śmietanki dla profesjonalistów można znaleźć w ofercie Debic. Do wykonania ciekawych deserów od podstaw można wykorzystać produkty, takie jak śmietankę Debic 32%, czy też Debic Stand&Overrun (35%). Są to śmietanki o wysokiej wydajności oraz trwałości, które nie opadną ani się nie rozdzielą w trakcie ich użytkowania – mówi Olga Andrzejewska, Key Account Manager w FrieslandCampina Polska, producenta marki Debic. – Dodatkowo, jeśli chcemy usprawnić sobie kontrolę nad powtarzalnością efektu końcowego czy też ułatwić pracę zespołowi w kuchni, możemy skorzystać z wybranej z naszej oferty bazy deserowej, czy wykończyć całość za pomocą którejś z gotowych do użytku, naturalnych śmietanek w sprayu Debic.

Dobrze dobrane gotowe wyroby mogą pomóc zoptymalizować pracę w kuchni, dzięki temu codzienne czynności staną się o wiele łatwiejsze. Tym samym wspomoże to rozwój lokalu, ponieważ szefowie kuchni będą mieli więcej czasu na eksperymentowanie z nowymi smakami.