Składniki (blaszka 20×20 cm):

 

* 1 słoik czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta

* 120 g oleju kokosowego nierafinowanego

* 50 g cukru kokosowego

* 50 g mąki kokosowej

* 3 jajka

* 1/3 szklanki kakao

* szczypta soli

 

Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski.

Do miski przełóż czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.

Czekoladową mieszankę przelej do miski z czekodżemem, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj – najlepiej rózgą, aż składniki się połączą.

Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni.

Piecz ok. 22-25 min., a najlepiej do suchego patyczka.

Po wystygnięciu wierzch posmaruj czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.